carlijn ottens

Hi, ik ben Carlijn

Wereldse en tegelijkertijd nuchtere Brabantse ondernemer

Als Business Coach leer ik ondernemers – met een mooie missie – groter denken en tegelijkertijd dingen simpel houden. Ik geloof namelijk dat we in een wereld waar ‘meer’ de norm is, juist met ‘minder’ bereiken wat we echt willen.

~ Simplicity is not about having less,

It's about making room for more of what matters

Sinds 2015 heb ik verschillende bedrijven met een schaalbaar aanbod van cursussen gebouwd

Als marketing-geek vond ik het waanzinnig om uit te pluizen hoe je cursussen op een semi-passieve manier kon verkopen. Je weet wel, met die Mollie-updates terwijl je op vakantie bent. 😉

Toen ik mijn eerste ‘ton’ bij schreef op mijn bankrekening, merkte ik dat ik in een wereld terechtkwam waar ‘the sky the limit’ leek. Ambitieus als ik ben, sprong ik mee op deze trein. 

Het bracht me veel, zo kon ik bijvoorbeeld een wereldreis maken en een tijdje op Madeira wonen. Mijn werk was locatieonafhankelijk, ik hielp honderden klanten tegelijk en ik had nauwelijks vaste afspraken in mijn agenda. Vrijheid!

Mijn werkdagen bestonden uit de marketingmachine draaiende houden, mijn team aansturen en strategische groeiplannen bedenken. Maar terwijl ik het ‘droomleven’ leefde als digital nomad op tropisch eiland Madeira voelde ik leegte.

Ik miste verbinding en voelde me eenzaam in het ondernemerschap

Ja, het bracht gigantisch veel euro’s in het laatje, maar toch begon het na een aantal jaar te knagen. Het ‘spel’ leek uitgespeeld.

Ik voelde dat het hele online ondernemersspel van alsmaar meer niet bij me paste. Ik was op zoek naar meer verbinding en wilde simpelweg meer genieten van het ondernemerschap. De uitdaging ligt hem voor mij niet in het opschalen naar miljoenen en mijn bankrekening flink spekken, maar maken van een echt verschil in deze wereld. 

In 2023 raakte ik zwanger van onze eerste dochter. Dit liet mij weer stilstaan bij de vraag: welk verschil wil ik echt maken in de wereld?

carlijn ottens 1

Ik besloot mijn aanbod rigoureus om te gooien.

Mijn schaalbare aanbod ging eruit en maakte plaats voor een 1:1 aanbod. Van honderden klanten per maand, naar slechts een handjevol klanten per jaar.

Ik ging op zoek naar de meest bijzondere locaties in Nederland, om daar mijn klanten uit te nodigen voor de live-sessies als onderdeel van onze samenwerking. Even UIT je eigen omgeving zijn en in een magische beleving stappen zorgt ervoor dat je groter leert denken.

Ik organiseerde ik mijn eerste Business Retreats in Zuid-Europa. Samen met een kleine groep ondernemers dompelde we onszelf een week om in alle luxe van een mooie villa in Malaga.

carlijn ottens

Carlijn als Businesscoach aan jouw zijde

Omdat ik vind dat het ondernemerschap een mooi avontuur mag zijn, staan beleving en betrokkenheid bij mij voorop in een samenwerking. Hoe leuk is het, om op een bijzondere plek in Nederland (of buiten Nederland) te sparren over jouw bedrijf? Puzzelstukjes vallen niet via Zoom of aan jouw keukentafel. Ik nodig je uit om je te laten verrassen tijdens onze samenwerking. 

Als Business Coach met +9 jaar marketing ervaring deel ik graag mijn kijk op simpel ondernemen met jou. Grote ambities kunnen heel goed samen gaan met een super simpel business model. 

Besluiten we te gaan samenwerken, dan weet je zeker dat je een Business Coach in de arm neemt die jouw potentie ziet, de standaard marketing trucjes achterwege laat en samen met jou kijkt naar een bedrijf waar je energie van krijgt. Een bedrijf dat echt bij jou past en niet gekopieerd is van een ander.